selamat jelajah ke blog aien si gadis dan si jejaka

Iri Hati atau Berat Sebelah

Apa korang fikir bila sebut pasal iri hati?  Yup, seseorang tak boleh duduk diam bila lihat kesenangan seseorang. Jauhkan aku dari bersifat macam tu. Boleh menimbulkan fitnah.  Sebab apa tau aku cakap fitnah,  berkemungkinan kau akan bersangka buruk dan buat andaian sendiri tak semena if kau sampaikan kat seseorang. Seseorang tu akan sampaikan pada orang lain pulak. Kalau tak betul benda tu jadi fitnah,  kalau betul jadi ngumpat pulak.  Allah,  jauhkan dari aku. 

Tapi perasaan kau as perempuan ni kuat tau. Bila seseorang tu macam pinggirkan kau.  Haha, pelikkan feel macam ni.  Seriusly,  perasaan ni aku pernah rasa tau dulu. Sakit wei,  macam kau tak tau cerita tetiba kena. Nak mencarut pun ada.  Mana taknya, tetiba kena and orang tu cakap eh ada lah bagitau hari tu.  *beez,  please forgive and move on.

Hati aku masih terasa but aku gagahkan diri aku. Lupakan kisah tu but its hurt babe. 😢


thanks because read my entry ^_^ hope you enjoy !

Rezeki Allah itu Yang Terbaik

Haii korang , for long time tak menulis blog . Aiya .. nak hampir setahun
perkahwinan aku . Erm, mesti lah ada yang bertanya "dah berisi ke ?" bagi sesetengah orang fobia dengan soalan tu but for me. Masih boleh tersenyum, dan berbalas "doa-doakanlah,moga ada nanti ;)"

Yes, sesetengah orang jadi tekanan tau dengan soalan tu. Hello, ada hikmah Tuhan tak beri rezeki dalam bentuk ni . Maybe dia beri rezeki kami dalam bentuk lain. Allah tu tahu segala perancangan yang terbaik buat kita. Untuk yang luar sana , berusaha dan jangan stress. Kita sama-sama tenang okay ? Hehe.

For me, Doc pesan maybe sebab berat badan dah terlampau. Jadi aku cuba turunkan berat badan aku. Maybe ada rezeki kami nanti. Tersenyum Beez, lupakan cemuhan diorang. Jangan terburu-buru, dan jangan give up. Rezeki setiap manusia lain-lain cabangnya.


thanks because read my entry ^_^ hope you enjoy !

Berhadapan Realiti

hi korang ,

even no body baca or up to date what i'm writing about my life . Aku tetap nak cerita pahit manis hidup aku .

Babe , aku dalam dilema antara move on with life style sekarang or tak ? Any one ? give me some pendapat . Seriusly jujur aku dah penat rasa tak dihargai . Erm , bukan nakkan sangat penghargaan tapi rasa macam diri sendiri tak ada ke improvement aku dah buat .

Need pendapat babe . Should i leave it ?


thanks because read my entry ^_^ hope you enjoy !