HARD DISK PC Jahanam !!

Nak tak nak kena redha. Habis semua kenangan gambar yang aku kumpul semua hilang macam tu je. Agak-agak korang ada tak orang boleh fix hard disk yang rosak. Aku nak backup semua sekali dengan work hasil kerja aku. Menangis tak berlagu aku wei. Penangan hard disk rosak aku mati kutu pergi office tak tahu nak buat apa. Main game bukan lagi choice aku. Habis keluar segala idea untuk future plan but berhasil ke ?

     Mungkin satu hari nanti akan termakbul segala yang aku dan En.U hajatkan. Berharap dan berdoa agar kitorang diberi peluang untuk menimbang cahaya mata pada tahun depan. Kami tak fedup ke dengan pertanyaan orang sekeliling dengan pertanyaan bila akan ada isi ? Sama sekali tidak. Sebab kami sangat berharap daripada orang bertanya mereka juga punyai harapan untuk kami timang cahaya mata. Jadi kami hanya menjawab "doa-doakan kami, mana tahu rezeki nanti :) "


   Tak semua orang boleh terbuka dengan pertanyaan sensitif seperti tadi. Ada juga bertanya bila akan bertemu jodoh. Jangan menyingung perasaan orang lebih baik korang doakan mereka lebih bahagi dan dipermudahkan urusan diorang. Berdoa untuk lain tidak salah malah korang akan rasa lebih tenang. Semoga kita lebih dekat dengan orang yang positive bila kita terus positive dengan orang lain.


ALHAMDULILLAH ! Pc aku telah diformat baru dan sangat fresh ya PC aku ni. HaHA ! Best sebab ringan sangat wei. Nak buat kerja memang senang ! Wish me luck for my job ;)
thanks because read my entry ^_^ hope you enjoy !

Genting for the first time ??


YES ! Rasa sangat bertuah Encik U bawak aku bercuti bersama keluarga dia kat Genting Highland. The best moment jalan merayau tengah malam mencari makan area situ sangat lah memenatkan but really enjoy that moment wei. 




   Keluarga Encik U yang sangat enjoy okay even tak cukup corum. hihi . Banyak kenangan with them.
thanks because read my entry ^_^ hope you enjoy !

Iri Hati atau Berat Sebelah

Apa korang fikir bila sebut pasal iri hati?  Yup, seseorang tak boleh duduk diam bila lihat kesenangan seseorang. Jauhkan aku dari bersifat macam tu. Boleh menimbulkan fitnah.  Sebab apa tau aku cakap fitnah,  berkemungkinan kau akan bersangka buruk dan buat andaian sendiri tak semena if kau sampaikan kat seseorang. Seseorang tu akan sampaikan pada orang lain pulak. Kalau tak betul benda tu jadi fitnah,  kalau betul jadi ngumpat pulak.  Allah,  jauhkan dari aku. 

Tapi perasaan kau as perempuan ni kuat tau. Bila seseorang tu macam pinggirkan kau.  Haha, pelikkan feel macam ni.  Seriusly,  perasaan ni aku pernah rasa tau dulu. Sakit wei,  macam kau tak tau cerita tetiba kena. Nak mencarut pun ada.  Mana taknya, tetiba kena and orang tu cakap eh ada lah bagitau hari tu.  *beez,  please forgive and move on.

Hati aku masih terasa but aku gagahkan diri aku. Lupakan kisah tu but its hurt babe. 😢


thanks because read my entry ^_^ hope you enjoy !

Rezeki Allah itu Yang Terbaik

Haii korang , for long time tak menulis blog . Aiya .. nak hampir setahun
perkahwinan aku . Erm, mesti lah ada yang bertanya "dah berisi ke ?" bagi sesetengah orang fobia dengan soalan tu but for me. Masih boleh tersenyum, dan berbalas "doa-doakanlah,moga ada nanti ;)"

Yes, sesetengah orang jadi tekanan tau dengan soalan tu. Hello, ada hikmah Tuhan tak beri rezeki dalam bentuk ni . Maybe dia beri rezeki kami dalam bentuk lain. Allah tu tahu segala perancangan yang terbaik buat kita. Untuk yang luar sana , berusaha dan jangan stress. Kita sama-sama tenang okay ? Hehe.

For me, Doc pesan maybe sebab berat badan dah terlampau. Jadi aku cuba turunkan berat badan aku. Maybe ada rezeki kami nanti. Tersenyum Beez, lupakan cemuhan diorang. Jangan terburu-buru, dan jangan give up. Rezeki setiap manusia lain-lain cabangnya.


thanks because read my entry ^_^ hope you enjoy !