Thank KAWAN !

Hai semua ,

Disebabkan aku rasa ini hari bersejarah buat aku . Sangat-sangat happy dengan respon member aku yang sanggup luangkan masa diorang dengan kawan gemok pendek diorang ni . Apa aku nak kata , " Koarang memang The Best ! "

1.1.2014 -Wednesday .
       Malam new year , aku pergi amik sorang (mieya) kat Shah Alam . Then bawak balik rumah aku , kitorang singgah Tesco jap nak tambah bahan lagi untuk picnic . Nampak kopok nak kopok , amikk .. nampak kek nak kek , amikkk ... Then cari ice box konon nak bawak ais kan . hihi . amikk ..

    Balik dari Tesco lapar pulak , singgah la KFC alas perut la konon . hihi . Then Mimi bagitahu dia dah sampai Puchong amik dia kat IOI Mall . Aku and Mieya pon gerak la ke sana nak amik dia . Dah on the way , Mimi cakap dia kat traffic light yang ada giant . Pelik aku , sebab yang aku tahu giant yang dekat Sri Kembangan tu je . hihi . Then call la Mimi , dia cakap dia kat depan Setia Walk . Okay aku faham dia dari arah IoI Mall tapi bukan dari arah Shah Alam .

kami bermata empat ^^

Then aku pon U-turn tapi tak perasan lak kereta yang dia naik . Haha . Aku dah terlajak , aku suruh Mimi ikut sign board arah Putrajaya , Kajang . Dia pon ikut le . Then aku dengan Mieya tunggu kt jejantas yang ade bus stop . Kitorang cakap la kat Mimi "kau nampak jejantas lepas flight over tu ada jejantas and bustop , kitorang tunggu kat situ" , Mimi pon jawab "okay , aku dah nampak korang dah ! " Tapp ! dia letak calling .

  Aku dengan Mieya tengok la dari arah belakang tak ada pulak kereta slow and berhenti . Okay , sah mimi salah jejantas ni . tuptupp Mimi calling . kannn HAHA ! " Korang , kitorang dah masuk bawah flight over yang ada traffic light . Then aku cakap la korang jangan masuk memana kiri or kanan , jalan terus je .

    Then seminit macam tu , kereta Mimi naik muncul . Tergelak la aku and Mieya , sebab Mimi dia cerita yang dia ingat kereta yang berhenti tu ingat kitorang , Bf dia cakap "memang la kereta benti , traffic light !" HAHA . Mimi.. mimi.. then malam tu sampai tempat aku memasing amik masa untuk tidur .

On our way to Putrajaya
     
        Pagi , aku bangun untuk masak for picnic nanti , aku msg Iffah siap lambat pon tak pe sebab nak masak lagi . hihi . Persiapan semua sampailah pukul 10.45 pagi baru gerak ke KL untuk amik Iffah , then amik Nadieya . Isi minyak semua , then teruskan perjalanan ke KL . Dah sampai KL boleh salah masuk sampai ke jalan pudu . haha . So , amik masa sikit nak ke umah Iffah . But the way , still teruskan perjalanan jugak after amik Iffah and Nadieya .

    Kitorang teruskan jalan ke Putrajaya . Destinasi kitorang Taman Botani , Putrajaya . Tenang sangat kat sana . So , lepas melahap makanan yang ada , amik gambar gila , gelak-gelak . Then kitorang teruskan lagi destinasi kitorang ke Pullman , Putrajaya . Dekat situ sangat best tempat dia !

    Possing sini , possing sana , gambar sengget , gambar kiut , gambar ayu , semua ada dan ini hasilnya :-

by me : Ain
     
by : Nad

by : Mieya

By : Iffah


By : Mimi 

Then , tengok macam mana gambar kiut miut kitorang ! HAHA ! Well , dah penat kitorang beransur makan malam kat Old Town , Cheras . After that hantar sorang-sorang balik . Nak pisah balik rasa berat sangat tapi kena balik jugak memasing . Aku pulang balik diorang kat parents diorang , then back to normal life . Sunyi balik ke rumah :'(

Engkorang memang sangat awesome ! Kechik je tak dapat join . Its okay kechik next time kita plan lagi okay . Tak mo sedih-sedih . Aku happy sangat korang dapat luangkan masa 1.1.2014 korang tu dengan aku . They are my Craziness , my Funniest , my Babies , my Girlfriends , my Sadness ! Susah senang kita still bersama , Insyaallah ! Amiinn .






thanks because read my entry ^_^ hope you enjoy !

2 comments: